Menu

NETWERK GERIATRIE FYSIOTHERAPIE ZUIDWEST-NEDERLAND

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg rondom kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met (complexe) gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis van de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De patiënten krijgen oefentherapie enerzijds gericht op het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid, anderzijds op het leren omgaan met beperkingen.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Adviezen hebben onder andere betrekking op het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Geriatriefysiotherapeuten zijn o.a. werkzaam in particuliere praktijken, verpleeg- en verzorgingshuizen, revalidatiecentra en (academische) ziekenhuizen. Zij hebben na de basisopleiding fysiotherapie een post hbo- of masteropleiding geriatriefysiotherapie gevolgd.

De kwaliteit van de geriatriefysiotherapeut wordt gewaarborgd door het Centraal Kwaliteits Register (CKR) of het Keurmark Fysiotherapie.

Wilt u weten waar een geriatriefysiotherapeut bij U in de buurt werkzaam is, ga dan naar de ledenlijst.

Contact

Heeft u vragen, dan kunt u mailen naar geriatriefysiotherapie@live.com of gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Wilt u lid worden, maakt u dan s.v.p. gebruik van het inschrijfformulier onder ‘Contact’.

Ga naar contact